Γύρος στη λαδόκολλα

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2019 19:53

Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπίρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.

 

Μερίδες: 4-5

Χρόνος προετοιμασίας: 15′

Χρόνος μαγειρέματος: 60′

Έτοιμο σε: 1:15 ‘

Χρόνος αναμονής: 5 ώρες

Υλικά

1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)

Για τη μαρινάδα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
χυμό από 2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φύλλα λαδόκολλας
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πατάτες τηγανητές

Διαδικασία

Βήμα 1
Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.

Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 3
Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.

Πηγή: olivemagazine.gr

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάρτιος 2019
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 21
20-03-2019 - 08:43


Κορυφή





ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ