ΨΑΡΙ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 02 Αύγουστος 2019 23:35


Το ψάρι αλά Σπετσιώτα είναι ένα παραδοσιακό θαλασσινό φαγητό από τις πανέμορφες Σπέτσες!!!

 

Το ψάρι μας μπορεί να είναι κομμένο σε φέτες! Αν είναι μικρό το βάζουμε ολόκληρο. Εκτός από την τσιπούρα, τη σφυρίδα και τη συναγρίδα μπορούμε να μαγειρέψουμε με αυτή τη συνταγή πέρκα, τρεβάλι, μπριμ, σνάπα, τόνος ή και ξιφία σε φέτες. Εκείνο που το κάνει μοναδικό είναι η φρέσκια ώριμη ντομάτα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φιλέτο από κάποιο λευκό ψάρι

2 τομάτες

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κ.σ. κρασί λευκό

Για τη σάλτσα

250 γρ. τομάτα κονκασε

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κύβο λαχανικών

2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

1 κ.γ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κύβο λαχανικών,  τη ζάχαρη, την τομάτα και μισό ποτήρι νερό.

Μαγειρέψτε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και τελευταία στιγμή βάλτε το βασιλικό. Περάστε τη σάλτσα από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ για να γίνει κρέμα.

Αδειάστε τη σάλτσα σε ένα ταψί για το φούρνο, απλώστε ομοιόμορφα και βάλτε το ψάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα μπολ ρίξτε το ξύσμα λεμονιού, το κρασί και 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και με ένα πινέλο περάστε τα φιλέτα με αυτό το μίγμα.

Χοντροκόψτε τις τομάτες και ρίξτε τις ομοιόμορφα επάνω από τα φιλέτα ψαριού.

Πασπαλίστε με τον μισό μαϊντανό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.

Βγάλτε από το φούρνο, πασπαλίστε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Αύγουστος 2019
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 4
20-08-2019 - 07:19


Κορυφή





ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ