Οι καλές συνήθειες των πλουσίων και ισχυρών

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 11:03


Τι κάνουν οι επιτυχημένοι του πλανήτη για να παραμείνουν στην κορυφή

 

Από την Όπρα Γουίνφρι μέχρι τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ, διάσημοι ηθοποιοί και επιτυχημένοι επιχειρηματίες – όλοι οι σοβαροί  rich and famous του πλανήτη – έχουν κάποιες κοινές συνήθειες που τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι και… πλουσιότεροι.

Ο Tom Corley, για 5 χρόνια παρακολουθούσε τη ζωή 233 πάμπλουτων και διάσημων και 128 φτωχότερων, απλών ανθρώπων. Μέσα από την έρευνα διαπίστωσε ότι όλοι οι πλούσιοι είχαν συγκεκριμένες συνήθειες - που δεν είχαν αντίστοιχα οι  άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης. Στο τέλος δημοσίευσε τα συμπεράσματά του σε δύο βιβλία, το Rich Habits — The Daily Success Habits of Wealthy Individuals και Change Your Habits, Change Your Life, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι συνήθειες μπορούν να αλλάξουν την οικονομική μας κατάσταση προς το καλύτερο.

Οι συνήθειες των πλουσίων

Διάβασμα

Το 88% είπε ότι αφιερώνει τριάντα λεπτά ή περισσότερο κάθε μέρα στην εκπαίδευση τους ή την αυτο-βελτίωση μέσω της ανάγνωσης. Οι περισσότεροι δεν διαβάζουν για ψυχαγωγία. Προτιμούν βιογραφίες, ιστορία και βιβλία αυτοβοήθειας. Μόνο 2% των φτωχών είπε ότι διαβάζει καθημερινά.

Άσκηση

Η γυμναστική σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζει το μυαλό και σας κάνει να αισθάνεστε πιο δραστήριοι. Σύμφωνα με τον Corley, το 76% των πλούσιων ξοδεύει 30 λεπτά ή περισσότερο την ημέρα για αερόβια άσκηση όπως τζόκινγκ, ποδηλασία ή περπάτημα. Μόνο 22% των φτωχών απάντησαν ότι κάνουν συχνά γυμναστική.

Χτίζουν γερές σχέσεις με ισχυρούς ανθρώπους

«Είστε τόσο επιτυχημένοι όσο αυτοί με τους οποίους συσχετίζετε», λέει ο Corley. Οι πλούσιοι «επενδύουν» στις κοινωνικές συναναστροφές τους με σχεδόν υστερική τυπικότητα. Αφού επιλέξουν τα άτομα που που τους ενδιαφέρουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουν γενέθλια, εορτές και επετείους. Σε κάθε καλή ή κακή στιγμή θα στείλουν ένα αντίστοιχο μέηλ ή μπουκέτο λουλούδια (έστω, οι γραμματείς τους, όχι οι ίδιοι) και δεν θα αφήσουν κλήση που να μην ξαναπάρουν πίσω. Το 79% των πλούσιων πέντε ώρες ή περισσότερο κάθε μήνα για να συντηρούν τις επαφές τους, έναντι 16% των φτωχών.

Προσήλωση στον στόχο

Οι πλούσιοι είναι προσανατολισμένοι στο στόχο τους και στο να καταφέρνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Δεν ξοδέυουν τον χρόνο τους σε τίποτα άλλο. Ακόμα και αν κατι διασπάει την προσοχή τους, έχουν μάθει να το αποδιώχνουν γρήγορα από την σκέψη τους.  «Όταν δέιτε ότι αρχίζετε να… λοξοδρομείτε, αρχιστε να λέτε στον εαυτό σας "Κάνε το τώρα". Επαναλάβετε αυτές τις τρεις λέξεις εκατό φορές την ημέρα εάν είναι απαραίτητο», γράφει ο Corley.

Τρώνε υγιεινά

Είναι αποδεδειγμένο ότι το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων έχει άμεση σχέση με το πώς τρέφονται. Φτηνό, πρόχειρο και γρήγορο φαγητό, το junk food, δεν υπάρχει στη διατροφή των επιτυχημένων.

Κοιμούνται καλά

Ένα συντριπτικό 89% των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων δήλωσαν ότι κοιμούνται επτά ή οκτώ ώρες κάθε νύχτα ή και περισσότερο. «Ο ύπνος είναι κρίσιμος για την επιτυχία», γράφει ο Corley,  καθώς συμβάλει καθοριστικά  στην καλή λειτουργία της  μνήμης και στη δημιουργική σκέψη.

Δεν βασίζονται σε μια δουλειά

Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι, δεν έγιναν εκατομμυριούχοι από… τον μισθό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία φρόντισε από την αρχή να ανοιχτεί επιχειρηματικά. Μάλιστα, το 65%  είχε τουλάχιστον τρεις πηγές εισοδήματος που τους βοήθησαν να αποκτήσουν το πρώτο τους εκατομμύριο.

Δεν χαζολογούν και δεν χάνουν χρόνο

Ναι, πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι χρήμα και τον κυνηγούν. Είναι πολύ επιλεκτικοί στο που θα αφιερώσουν τον πολύτιμο χρόνο τους στο ίντερνετ, δεν χάνονται με τις ώρες στο Instagram και δεν παρακολουθούν με ευλάβεια και κάθε δευτερόλεπτο τα social media. Άλλωστε. έχουν άλλους για αυτό.

Αν όλα αυτά μαζεμένα σας φαίνονται δύσκολα, ο Corley λέει ότι μία ή δύο από τις συνήθειες των πλουσίων αν αποκτήσετε, είναι αρκετό για να παρασυρθείτε σταδιακά και στις υπόλοιπες, μέχρι τελικά «να βγείτε από την φτώχεια σε μια νέα, ευτυχισμένη ζωή».

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούλιος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 28
16-07-2018 - 09:47


Κορυφή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ