Μούς γιαουρτιού με φράουλες

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 16:05

Ένα δροσιστικό γλυκό για κάθε στιγμή της ημέρας.

 

Υλικά

500γρ. γιαούρτι στραγγιστό

400ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)

½ -1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε)

1 σφηνάκι limoncelo

ξύσμα από ένα λεμόνι

1 φακελάκι ζελατίνη

 

Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση

300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

ζάχαρη άχνη

ξύσμα από ένα λεμόνι

μερικά φυλλαράκια δυόσμου

 

Διαλύετε τη ζελατίνη μέσα σε ένα μπρίκι με 1/4 του φλιτζανιού κρύο νερό. Όταν μαλακώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί λίγο και ανακατεύετε να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.

Χτυπάτε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, το limoncelo και το ξύσμα λεμονιού σε μια λεκανίτσα με σύρμα.

Προσθέτετε το μίγμα της ζελατίνης και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.

Μεταφέρετε το μίγμα σε γυάλινο μπολ ή το μοιράζετε σε ποτήρια. Αφήνετε τη μούς στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να πήξει.

Διακοσμείτε κάθε μούς με φρέσκιες φράουλες πασπαλισμένες με λίγη ζάχαρη άχνη και φυλλαράκια δυόσμου.

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μαίος 2019
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 17
23-05-2019 - 22:15


Κορυφή





ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ