Μαγειρική

Γαύρος στο φούρνο

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2015 18:58

 

Κλασική συνταγή που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα και γίνεται είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στην κατσαρόλα.

Περισσότερα: Γαύρος στο φούρνο

 

Κολοκυθοκεφτέδες ασυνήθιστοι

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 14:14

 

Μια έξοχη συνταγή για τους καλοκαιρινούς κεφτέδες από τα Πουλάτα Σάμης της Κεφαλονιάς.

Περισσότερα: Κολοκυθοκεφτέδες ασυνήθιστοι

   

Νομίζεις ότι ξέρεις να βράζεις ένα αυγό;

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2015 22:00

Ώρα να τεστάρουμε τις γνώσεις σου γύρω από ένα από τα πιο εύκολα (θεωρητικά) φαγητά που θα χρειαστεί να μαγειρέψεις.

Περισσότερα: Νομίζεις ότι ξέρεις να βράζεις ένα αυγό;

   

Ψάρια & Θαλασσινά: Ο ‘χρυσός’ της θάλασσας στο πιάτο μας

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2015 16:45

 

Τα ψάρια και τα θαλασσινά, όπως και το κρέας, αποτελούν μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ουσίες που συμμετέχουν τόσο σε δομικές διαδικασίες (σύνθεση των μυϊκών ιστών) στον οργανισμό μας όσο και σε λειτουργικές (διάφορες αντιδράσεις στον οργανισμό).

Περισσότερα: Ψάρια & Θαλασσινά: Ο ‘χρυσός’ της θάλασσας στο πιάτο μας

   

Η ιστορία του ελληνικού καφέ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2015 06:22

Εσείς τη γνωρίζετε;

Μπορεί αρκετές φορές να ενδίδουμε στην έντονη γεύση ενός espresso, όμως οι σταθερές αξίες δεν πεθαίνουν ποτέ. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες παραλλαγές σε «-τσίνο» και αν κυκλοφορήσουν, η cult γοητεία του ελληνικού καφέ δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Περισσότερα: Η ιστορία του ελληνικού καφέ

   

Ποια είναι τα τρόφιμα «θησαυροί» της ελληνικής γης!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2015 07:28

 

Η ελληνική γαστρονομία έχει παράδοση περίπου 4.000 χρόνων και αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.Χάρη στα ιδιαίτερα τοπογραφικά χαρακτηριστικά της, η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να παράγει τρόφιμα με ιδιάζουσα γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και κυρίως τρόφιμα με ταυτότητα.

Τρόφιμα τα οποία «μυρίζουν»... Ελλάδα!

Περισσότερα: Ποια είναι τα τρόφιμα «θησαυροί» της ελληνικής γης!

   

Το παλιό, καλό μας σάμαλι

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2015 08:40

Μετά από τόση πίκρα καιρός να γλυκαθούμε λίγο...

Παλαιότερα πουλιόταν στα γήπεδα: «σάμαλι, παστέλι, κωκ» θυμούνται τα αγόρια. Καλό ψήσιμο, να μη λασπώσει, και σιρόπιασμα όταν έχει κρυώσει τελείως - τα μικρά μυστικά εξασφαλίζουν την επιτυχία του.

Περισσότερα: Το παλιό, καλό μας σάμαλι

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Κορυφή

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Φεβρουάριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
 

Εφημερίδες

 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Συνδεδεμένοι: 23
24-02-2018 - 04:14


Κορυφή





ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ    ΔΙΑΦΟΡΑ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ    ΥΓΕΙΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ    ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ-GOSSIP    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ